Badrumsrenovering – helentreprenad eller planera själv?

Har det blivit dags att renovera badrummet? I så fall funderar du säkert på vilka hantverkare du kommer behöva och hur arbetet ska planeras. Det finns två alternativ att välja mellan för den som tänker leja bort arbetet – antingen bokar man själv in dom olika hantverkare som behövs eller så anlitar man en firma som ansvarar för hela renoveringen. Bland annat i Stockholm finns gott om dom sistnämnda men dom går att hitta i stort sett överallt, en rekommendation är badrumsrenoveringarstockholm.nu.

Planera renoveringen själv

Oavsett vem man ska låta utföra jobbet med badrumsrenoveringen behöver man givetvis börja med att planera. Det gäller att man vet hur man vill ha det, om det finns någon speciell budget och vilka material och annat man vill använda sig av. Ska man dessutom boka in flera olika hantverkare som ska utföra vissa moment är det viktigt med planering även här. En elektriker behöver vanligtvis komma vid minst två olika tillfällen – både innan och efter att väggarna kommit på plats. Man behöver en rörmokare och eventuellt en plattsättare eller golvläggare. Kanske behövs även en snickare så man har minst sagt mycket att tänka på om man väljer den här vägen.

Bor man i det här läget i Stockholm eller någon annan av dom stora städerna där väntetiderna hos hantverkare kan vara lång kan renoveringen bli långdragen. Tänk på att planera och boka in besöken i god tid i förväg så att din badrumsrenovering inte riskerar att stanna upp.

Badrumsrenovering på helentreprenad

Ett annat och i många fall lite enklare alternativ för den som inte vill genomföra sin badrumsrenovering på egen hand är att anlita en firma som erbjuder helentreprenad. Det innebär att dom ansvarar för hela bygget från början till slut – givetvis utefter dina krav och önskemål. Man behöver däremot inte hålla på att pussla med olika hantverkare utan allt rullar på utan att man behöver göra något själv.

I Stockholm finns en mängd firmor som erbjuder badrumsrenovering på det här viset och vill man att det ska bli klart snabbt kan det vara ett alternativ att föredra. Sådana firmor finns såklart även utanför Stockholm också men möjligen inte i lika stor utsträckning i dom allra minsta städerna. Det mesta brukar dock gå att lösa och flera av dessa firmor jobbar brett och på flera olika platser runt om i landet för att öka tillgängligheten för potentiella kunder.