Engsholm slott, vilket också ibland benämns som Ängsholm, är en vacker herrgård som är belägen på Mörkös norra udde. Om du reser från Stockholm tar det cirka en timme innan du når fram till slottet då Mörkö ligger sju mil söder om Stockholm. Slottets historia är spännande och går tillbaka ända till 1300-talet. Idag är dock slottet en familjeägd konferensanläggning.

Att bo på Engsholm slott

Förutom att vistas på Engsholm slott som konferensgäst kan du även bo här som privatperson. Slottet erbjuder slottsweekends vissa helger under året, vilka kan innefatta bland annat afternoon tea i Musiksalongen, promenad i Slottsparken, bad i vedeldad bastu på Strandateljén och trerättersmiddag i Barockmatsalen. Slottet erbjuder även julbordsweekends, så varför inte åka dit för att beundra byggnaderna och marken samtidigt som du äter ett otroligt julbord i vacker miljö? Önskar du ha ett bröllop här går även det att boka, eller om du ska genomföra en magnifik och oförglömlig fest eller ett event.

Du kan också välja att bo på hotellet som har 53 rum med totalt 88 bäddar. Hotellet är beläget cirka 75 meter från slottet. Istället för TV på rummen så hittar du istället kikare för att enkelt kunna se de djur som ofta finns direkt utanför fönstret. Här kan du till exempel få syn på gäss, tranor, älgar, vildsvin och havsörnar.

Spöken på Engsholm slott

Att spöken finns på ett gammalt slott är väl egentligen inga konstigheter och Engsholm slott är inget undantag. Ett av spökena som sägs finnas på slottet är en man som återfinns i hisschaktet. Flertalet människor har sett honom komma ut från maskinrummet, röra sig genom korridoren och antingen ta höger till utgången eller vänster till personalrummet.  Ett annat spöke brukar sitta i en fåtölj i slottets Carambolerum, och ytterligare spöken återfinns på vinden och i biblioteket. Under 2017 kommer även slottet till och med att anordna en spökweekend i samarbete med en mentalist och mystery performer vid namn Anthony Charles Heads. Förutom att tillbringa natten i ett fantastiskt rum, äta otroligt god mat, avnjuta afternoon tea samt basta i en vedeldad bastu på Strandateljén, kommer du kunna se en spännande show som blandar magi, musik, psykologi och det paranormala.