Få kontoret städad i Stockholm

Det finns oändligt många företagskontor i Stockholm. Det är en ständig genomströmning av folk och därför är det viktigt att lokalerna är rena och trivsamma. För besökare och kunder så vill ni så klart visa upp er bästa sida! I denna text kommer vi gå igenom allt du behöver veta för att din kontorsstädning i Stockholm ska fungera så smidigt som möjligt.

Anlita en städfirma eller inte?

Till en viss gräns kan man be personalen att plocka undan efter sig och hålla rent i till exempel köket. Det finns företag som sätter upp scheman där man turas om att torka ur mikrovågsugnen och diskmaskinen. Många gånger behöver man dock anlita en professionell städfirma till resten av städningen. Det kan vara svårt att förvänta sig att anställda ska göra rent WC och dammsuga även om det kan vara ett kostnadseffektivt alternativ. Det ingår ofta inte i personalens arbetsuppgifter och dessutom har de ofta fullt upp med sitt arbete. För att undvika konflikter och för att erbjuda personal och medarbetare en trivsam och fräsch arbetsmiljö så anlitar många företag en extern firma för kontorsstädningen i Stockholm

Vad ingår i kontorsstädning i Stockholm?

Det är alltid du som kund som bestämmer vad som ska ingå i er kontorsstädning och hur ofta den ska äga rum. Du har rätt att ställa krav men upplägget brukar se ut ungefär så här:

Städfirman dammsuger och gör rent alla golv och heltäckningsmattor. I köket så rengörs diskbänken, de torkar ur mikrovågsugnen och tömmer diskmaskinen. Alla sanitära utrymmen rengörs grundligt och lokalvårdarna fyller på med toalettpapper och pappershanddukar. Du kan också be att de putsar era fönster och fyller på med papper i skrivaren.

Finns det ideala städteamet?

Det är inte lätt att välja leverantör av kontorsstädning eftersom det finns så otroligt många städföretag att välja från. Kontrollera om städfirman utför kvalitetskontroller och hur ofta för att säkerställa att städningen håller en god kvalitet. Välj en firma som erbjuder en nöjd-kund-garanti på sin städning och fråga vad som händer om du inte skulle bli nöjd. Ett seriöst städbolag bör komma tillbaka och städa igen samma dag om ni inte har blivit full belåtna med den första städningen. Givetvis ska de erbjuda denna tjänst kostnadsfritt. Vill du vara extra noggrann innan du väljer städföretag så be dem komma och göra en provstädning av era kontorslokaler. Helst bör du be två olika städfirmor komma och städa så att du har något att jämföra med.