Börjar du ledsna på det gamla slitna trägolvet fullt av fläckar och märken men är osäker på hur du kan göra det själv? Oavsett om det är sommarstugan eller hemmet som behöver rustas upp så finns det hjälp att tillgå. Gör inte jobbet själv om du inte är säker. Det kan visa sig bli dyrare i längden än att anlita någon med en gång genom att besöka den här sidan.

Det är mycket som behöver förberedas innan. Om du känner att du har vad som krävs eller är villig att lära dig så kan du läsa på ordentligt innan och sedan hyra en maskin hos något av de stora byggvaruhusen. Priset brukar ligga på från 500 kronor per dag och arbetet kan ta några dagar beroende på storlek och yta. Utöver att städa rent och fixa till alla spikar som eventuellt sticker ut för att förhindra att de skadar sandpappret på maskinen är det en hel del efterjobb som väntar när slipningen är genomförd. Är man inte helt hemma på denna typ av arbete är det bäst att anlita en expert.

Prisbild och jämförelser

Innan du anlitar någon behöver du också få en bild av prisläget. Det kan vara svårt att veta exakt vad saker kostar och vad som bör ingå. Om du har någon i din närhet som är kunnig inom området kan du be om hjälp för att skriva ett underlag och sedan be om offerter. När du fått in offerterna jämför ni dem och går igenom vad som ingår. En bra regel är att inte bara titta på priset, den dyraste offerten behöver inte vara den bästa och den billigaste ska inte förkastas direkt. Kanske finns det saker du kan göra själv som företagen tar betalt för, som att plocka rent innan, städa efteråt och så vidare.

Gör en bra jämförelse och be även om referenser från tidigare arbeten som de gjort. Utöver att själva arbetet ska utföras bra så är det även av stor vikt att de lämnar bra garantier och kvitton. Behåll all kommunikation som du haft med företaget i den händelse ni hamnar i någon tvist i efterhand om vad som ingår och inte.