Det så kallade RIT-avdraget har gjort det attraktivt för gemene man att anlita professionell hjälp för att lösa diverse IT-relaterade problem i hemmet. Detta är en god nyhet eftersom det länge har funnits ett behov av IT-support för privatpersoner, och den reducerade kostnaden för att få denna typ av arbete nu medför att fler människor får möjligheten att anlita externa aktörer för dessa tjänster. Vi erbjuder IT-support för privatpersoner som behöver hjälp med datorn, mobilen, smart-tv:n, hemmanätverket, internetuppkopplingen eller fiberbredbandet.

IT-Support för alla

Idag har vi fler uppkopplade enheter än någonsin och behöver därför säkerställa att nätverket är säkert och fungerar som det ska. Tyvärr uppstår ofta olika problem med våra nätverk, vilket leder till att vi tvingas spendera mycket tid åt att felsöka och försöka komma tillrätta med olika typer av nätverksproblem. Om du upplever nätverksproblem eller har problem med någon annan IT-utrustning i hemmet, kan du anlita oss.

Om du har tekniskt kunnande kan du också lösa vissa nätverksproblem på egen hand. Här går vi igenom hur du gör en enkel felsökning av ditt nätverk.

Felsökning av nätverk

  1. Säkerställ att problemet ligger i ditt hem och inte är externt. Ibland kan det som vid en första anblick ser ut att vara ett nätverksproblem faktiskt vara problem på en viss webbplats. Om du har problem med att komma in på Facebook bör du först testa några andra sajter för att säkerställa att problemet inte är begränsat till en specifik webbplats.
  2. Det kan vara så enkelt att du bara behöver starta om din utrustning för att åtgärda problemet. Starta om din dator och din router. Vänta ungefär en minut innan du sätter på routern igen, för att rensa dess cache. När du har satt på allt kan du undersöka huruvida det var ett tillfälligt problem eller om problemet kvarstår. Testa också att besöka webbplatsen med andra enheter såsom mobilen.
  3. Kontrollera din fysiska uppkoppling genom att säkerställa att eventuell nätverkskabel sitter som den ska och att din laptops trådlösa nätverk är påslaget, om du använder en bärbar dator.
  4. Kontrollera att du har en giltig IP-adress. Hur du går tillväga för att göra detta beror på vilket operativsystem du använder. Om din router har en webbaserat gränssnitt du kan logga in i, kan du försöka logga in i routerns kontrollpanel och försöka släppa ditt nuvarande IP-nummer och få ett nytt sådant. Om du behöver hjälp detta eller något av ovanstående steg kan du kontakta oss.
  5. Kontakta din internetleverantörs kundtjänst.