Vad kännetecknar god flyttstädning?

Att anlita en firma för flyttstädning kan reducera en hel del stress. Att flytta innebär redan en rad olika uppgifter som måste tas om hand. Själva flyttstädningen är något som tar ganska lång tid, eftersom det är ganska högt ställda krav på att den utförs till punkt och pricka. Under en flytt, när vi är upptagna på andra håll, kan det kännas särskilt svårt att göra en prickfri städning av huset.

Således är det inte konstigt att många väljer att anlita en firma som kan göra städningen åt en. Flyttstädning i Stockholm med kranskommuner (där RUT-avdraget brukas som flitigast) är kanske särskilt populärt, men det förekommer givetvis över hela landet. När det väl är dags att anlita en firma finns det ett antal saker som kännetecknar en god aktör. Här ger vi några exempel.

Flyttstädningen uppfyller alla krav

Tanken med att köpa städningen är att du ska känna dig trygg med att du slipper eftergifter från den som flyttar in efter dig. I en väl utförd flyttstädning ingår bland annat:

  • Djuprengöring av vitvaror så som kylskåp, frys, ugn och diskmaskin.
  • Noggrann rengöring i badrummet, till exempel badkar, duschkabin, handfat samt avkalkning.
  • Städning av fasta hyllor, skåp, garderober och annan förvaring.
  • Rengöring av socklar, lister, golv och dörrar. Även fönsterputsning måste ingå.
  • Rengöring av fönsterbänkar, synliga ventiler och element.

Det här är bara ett par exempel på vad som bör ingå i flyttstädningen. Tala med firman på förhand för att kontroller att de uppfyller alla krav. Kolla även vad de har för extratjänster. Kanske behöver du städning av garage och förråd, också?

De är flexibla

I större städer som Stockholm, Göteborg och Malmö (i synnerhet Stockholm) har du många aktörer att välja mellan. Se till att välja en som är flexibel och som du upplever har goda kommunikativa förmågor. Det är svårt att planera en flytt in i minsta detalj, och mycket kan hända längs vägen.

Priset är rimligt

Det enklaste sättet att kontroller att du betalar ett marknadsmässigt pris är att in flera offerter. Det här kan med enkelhet göras på nätet. En sökning på till exempel ”flyttstädning i Stockholm offerter” kommer att ge dig träffar på offerttjänster, som förmedlar ditt uppdrag till olika städfirmor i närheten som är anslutna till just den tjänsten.