Tidningskartan

Webb och trender

Så köper du vitrinskåp & glasskåp av hög kvalitet

Vitrinskåp & glasskåp är två sorters skåp som är en vanlig syn i fysiska butiker. Men det är inte bara i butiksmiljöer som dessa gör sig bra – de lämpar sig även väl för utställningar samt för offentliga miljöer. Men vad ska man då tänka på om man är på jakt efter ett sådant här skåp? Fortsätt att läsa så ska vi ge dig några tips och råd kring inköp av dessa.

Hur väljer jag rätt vitrinskåp & glasskåp för mitt behov?

Innan vi går vidare vill vi nämna att såväl glasskåp som vitrinskåp inte bara är snygga och användbara i bostäder. Som vi redan har nämnt gör de sig alltså även bra i bland annat butiker. Men det stora utbudet av skåp gör det svårt att välja det rätta för den butiksyta, utställningsyta eller offentliga miljö där skåpet ska stå. Av denna anledning har vi valt att sätta ihop en liten köpguide till vitrinskåp & glasskåp. Så söker ni vitrinskåp & glasskåp så finner ni ett brett sortiment på skyltab.se.

För att du ska göra ett riktigt bra köp som du är nöjd med kan du tänka på följande sätt:

 • Utgå från din budget. Nya skåp såsom glasskåp och vitrinskåp tillför mycket till det utrymme där de placeras. De är dessutom funktionella och användbara. Men när du gör ditt köp bör du alltid börja i rätt ände. Se därför till att utgå från din budget. Hur mycket pengar har du öronmärkt för ändamålet och vilket belopp känner du dig bekväm med att spendera på skåpet?
 • Mät upp ytan i förväg. Ett annat tips är att ta för vana att mäta upp ytan redan på förhand. Genom att göra detta vet du hur mycket plats du har att ställa ditt nya skåp på. Det är viktigt att du tar så exakta mått som möjligt och att du matchar dessa mot måtten på ditt nya glasskåp eller vitrinskåp. Se gärna till att ha en viss felmarginal för säkerhets skull!
 • Kontrollera prislappen. Olika skåp har såklart varierande priser. Priset kan bland annat variera beroende på materialval, storlek m.m. Det viktiga är att du betalar sätt summa pengar för det skåp som du är intresserad av.

Checklista – Att välja billigaste mobilabonnemanget med fri surf

Med det billigaste mobilabonnemanget med fri surf kan valfri mängd surf utnyttjas varje månad – till Sveriges lägsta pris. Men hur hittas det billigaste alternativet och vad bör man tänka på när de olika alternativen jämförs?

Är priset med tillfällig rabatt?

Det finns jämförelsesidor på internet som visar vilket som för tillfället är det billigaste mobilabonnemanget med fri surf. Men det är viktigt att kontrollera vilket pris som presenteras. Det är nämligen vanligt att mobiloperatörer ger 50 % rabatt under de tre första månaderna. Om det är detta pris som presenteras kan det se mycket billigt ut – vilket det även är – men priset är bara tillfälligt.

Självklart kan abonnemanget tecknas och sedan sägas upp när dessa tre månader är över. På detta sätt får personen tillgång till fri surf, extremt billigt, under en begränsad period. Det kan exempelvis vara en smidig lösning vid behov av extra mycket surf i sommarstugan eller i husvagnen på semestern.

Hur är bindningstiden?

Har abonnemanget ingen bindningstid alls – eller flera månader? Många operatörer har gått över till att inte ha någon bindningstid alls. Samtidigt finns det abonnemang som visserligen är utan bindningstid men som ger rabatt på avbetalning på telefon förutsatt att abonnemanget används. Ska en mobil köpas samtidigt är det alltså viktigt att se på vad som gäller kring avbetalning och bindningstid.

Billigaste mobilabonnemanget med fri surf – vintern 2021

En större jämförelsesida hade, under vintern 2021, Chilimobil, som det billigaste mobilabonnemanget med fri surf. Detta utifrån att företaget kunde erbjuda detta för en månadskostnad på 279 kr. Däremot valde de både att presentera abonnemang med fri surf samt de med ”minst 100 GB”. Skillnaden var även inte speciellt stor bland de billigaste alternativen:

 • Chili – 100 GB – 279 kr
 • Karma – 100 GB – 299 kr. Dessa gav däremot upp till 100 % rabatt under de första två månaderna.
 • Tellus – 100 GB – 345 kr

Som visas ovan lyser de största mobiloperatörerna med sin frånvaro. De som söker efter det billigaste mobilabonnemanget med fri surf bör framförallt se på utbudet hos de mindre aktörerna som försöker ”slå sig in” på marknaden på bekostnad av de större. Efter dessa operatörer kom prispressarna Vimla och Hallon vilka är kända för låga priser.

Outsourcing av projekt inom kundservice ofta lönsamt

Kundservice handlar om att ta tillvara på de interaktioner som uppstår mellan företagets representanter och dess kunder. De flesta företag förstår idag värdet av att erbjuda en hög nivå av service till sina kunder. De vet att kunderna ofta behöver support genom den process som förhoppningsvis leder till att kunden köper företagets produkt eller tjänst. Därför väljer företagen ofta att göra en outsourcing av projekt till en tredje part.

För genom att lägga ut kundtjänsten på entreprenad minimeras risken för att man plöjer ner onödigt stora resurser på denna funktion. Samtidigt tillhandahålls den support som kunderna efterfrågar och behöver. En pålitlig samarbetspartner tar då fullständigt ansvar för kundservicen och detta har flera fördelar för ditt företag.

Nedan går vi igenom de olika fördelarna och berättar vilka dessa är!

De främsta fördelarna med outsourcing av projekt i form av kundservice

Fördelarna med att lägga ut företagets kundtjänst på entreprenad är flera. De innefattar bland annat att:

 • Företaget kan skära ner på sina kostnader. Man skulle kanske kunna tro att det är kostsamt att anlita en extern leverantör av kundservice. Men faktum är att outsourcing av projekt av detta slag ofta är mer kostnadseffektivt än att driva funktionen in-house. Så i själva verket är förhållandet alltså det motsatta. Det kostar betydligt mer att hitta skickliga kundtjänstmedarbetare och att utbilda dessa internet. Därför kan ditt företag förmodligen kapa stora kostnader genom att överväga detta alternativ.
 • Ni får tillgång till skickliga kundtjänstmedarbetare utan att behöva anställa sådana. Kundservice är en funktion som kräver kunskap och erfarenhet av medarbetarna. Till exempel finns det vissa metoder, praxis och liknande som endast utbildade och skickliga kundtjänstmedarbetare känner till. Genom att lägga ut er kundtjänst på entreprenad till tredje part kan ni få omedelbar tillgång till sådana medarbetare. Detta utan att själva behöva rekrytera och utbilda dessa.
 • Företaget kan fokusera på sin kärnverksamhet. Tyvärr väljer alltför många företag att med tiden börja fokusera på saker och ting som inte tillhör deras kärnverksamhet. Men genom att outsourca er kundtjänst kan ni lätta en stor börda från era axlar och slippa fokusera på denna funktion. Det gör att ni istället kan lägga er tid på den verksamhet som faktiskt genererar ett kassaflöde!

Interim hr – för olika områden och tillfällen

HR, eller human resources, har blivit både stort och vanligt dom senaste åren och så även begreppet interim. HR är ett relativt brett område där det finns många olika kompetenser och för det företag som har behov av tillfällig själv från en sådan kan det lösas genom interim HR och HR-konsulter. Läs mer om några av dom områden som finns, samt vid vilka tillfällen det kan vara en lösning.

Interim hr – inom olika områden

Interim kan översättas till ”tillfällig” och den som arbetar som interimkonsult jobbar alltså uppdragsbaserat, eller tillfälligt, hos olika företag. Just området hr är lite speciellt, eftersom det finns områden även inom det. Genom bemanningsföretag som hyr ut interimkonsulter kan man bland annat hitta följande roller inom interim hr:

 • Interim hr chef – Som hr chef arbetar man vanligen både med operativa och strategiska frågor inom området. För att klara av att axla rollen krävs lång erfarenhet och en bred kompetens och man arbetar med alltifrån arbetsrätt och arbetsmiljö, till fackliga förhandlingar och kompetensfrågor.
 • Interim hr specialist – Att vara specialist innebär att man har någon form av spetskompetens, och i det här fallet inom hr. Ofta handlar det om att arbeta med att utveckla miljöarbetet på en arbetsplats men det kan även handla om rehabiliteringar – både enskilt och i grupp.
 • Interim lönechef – En annan vanlig roll inom hr är lönechef och en interim sådan kan man ha nytta av till exempel för att utveckla och effektivisera företagets lönefunktion.

Tillfällen man kan ha nytta av en interimkonsult

Att anställa en interimkonsult inom hr kan ha många olika anledningar. Ibland handlar det om uppdrag som går ut på att personen ska hjälpa till att utveckla företaget till det bättre – till exempel genom att identifiera problem och hitta en lösning på detta. Det kan också gå ut på att utbilda personalen inom olika områden eller helt enkelt fylla ut en plats som för tillfället är tom.

Ofta är det en kombination av flera anledningar som gör att företag hyr in interimkonsulter – alltså tillfälliga konsulter, både inom hr och andra områden. Man får in nya ögon, nya kunskaper och nya kompetenser och dessa konsulter, som är vana att arbeta på detta sätt, kan snabbt sätta sig in i sin roll och komma igång med arbetet som uppdraget innebär.

Validering av telefonnummer

Idag använder personer internet till en rad olika tjänster, bland annat för banköverföringar, för att boka resor eller för att ta nya banklån. Detta sätter naturligtvis större press på företagens säkerhetstänk eftersom man behöver hitta sätt att identifiera personer. Ett sätt att göra detta på är genom validering av telefonnummer. Ett exempel på företag som använder sig validering av telefonnummer är Facebook. När du skapar ett login hos Facebook kan du välja att legitimera dig med ditt telefonnummer. Du fyller då i numret och sedan kommer det skickas ett sms med en kod till det numret du angav. Du fyller sedan i koden i Facebook för att skapa ditt login.

När man validerar telefonnummer kontrolleras giltigheten av numret genom exempelvis sms, röstmeddelande eller ett telefonsamtal. Fördelen med validering av telefonnummer är att metoden är betydligt säkrare än exempelvis e-mail validering, något som var mer vanligt förut. Problemet med validering via e-mail är att det är enklare för botar att skapa fejkmejl och på så vis ta sig runt säkerhetssystemet. Att skapa nya telefonnummer tar längre tid och mer finanser, vilket gör det krångligare.

Fler fördelar med validering av telefonnummer

Förutom själva säkerhetsaspekten med validering av telefonnummer finns det andra fördelar. Eftersom alltfler använder internet letar nu konsumenter efter en mer personlig upplevelse online. Detta kan handla om en bättre och mer personlig kundservice. Genom validering av telefonnummer får företag tillgång till viktig information och kan även kontakta sina kunder genom numret. Detta leder i sin tur till en mer kundanpassad service. Andra fördelar är bland annat:

 • Chansen till att öka intäkterna. Eftersom företag ständigt letar efter nya kunder och varma leads är validering av telefonnummer effektivt. De kan direkt se om telefonnumret är aktivt och giltigt. Är numret inte giltigt är det ingen idé för företag att lägga till det i sin kontaktlista.
 • En bekvämare användarupplevelse. Istället för att komma ihåg sina olika e-mailadresser och inloggningslösen, kan användare via sitt telefonnummer verifiera sig online. 

Företag kan dra stor nytta av validering av telefonnummer eftersom de dels kan säkra sina kunder och ta reda på om de är vem de utger sig för att vara. Därtill kan även kunderna dra nytta av fördelar som smidigare användarupplevelse och en mer personlig kundkontakt. 

Uglkurs – frågor och svar

Funderar du på att gå en uglkurs? I den här texten kan du läsa mer om vad det innebär och vad man lär sig. Vanliga frågor och svar om kursen sammanställs nedan.

Vad är UGL?

UGL står för Utveckling av Grupp och Ledare och anordnas efter ramverk som är framtagna av Försvarsmakten. Det övergripande målet med en uglkurs är att lära sig förstå gruppdynamik bättre, och hur man själv samspelar med andra människor. Kunskaperna kan sedan användas privat eller i näringslivet, till exempel.

Inspirationen till kursen, som Försvarsmakten alltså tagit fram, kommer från den amerikanska militären. Stora resurser lades ned på att forska kring ledarskap och vad som gör en god ledarskapsutbildning. Under 70-talet tittade svenska Försvarsmakten på USA:s arbete, och började utveckla UGL.

Vilka mål och delmål finns det i en uglkurs?

Som nämnt ovan är det övergripande målet att få erfarenhet av gruppdynamiska situationer samt öka kännedomen om sin roll i dem. Med det ska verktyg ges som förbättrar deltagarens förmåga till samarbete och konflikthantering, bland annat.

Det övergripande målet nås genom olika delmål. Till exempel:

 • Kunna kommunicera tydligt och direkt.
 • Få bättre kännedom om känslornas inverkan på grupp- och individnivå.
 • Ökad förmåga att ge och ta konstruktiv kritik.
 • Bättre självinsikt.
 • Bättre förmåga att bidra till gruppens utveckling.

Hur ser övningarna ut?

Uppgifterna som görs under veckan varierar. Något som förekommer är att deltagarna får instruktioner att lösa en uppgift – först på egen hand, och sedan tillsammans med andra. Uppgiften kan till exempel handla om värderingar, så att såväl gruppens som individens tolkningar framgår och kan reflekteras över. Och det är just reflektionen, att belysa skillnader mellan individens beteende i grupp och ensamt, som är en stor del av vilken uglkurs som helst.

Vilka för- och nackdelar finns det?

Det finns en rad fördelar med att gå en uglkurs. Till exempel:

 • Ökad självkännedom
 • Bättre ledarskapsförmågor
 • Ökad förståelse för gruppdynamik.

Finns det nackdelar då? Det kan det finnas – alla upplever kursen olika. Anordnare – som ju får sägas kan vara partiska i frågan – menar ofta att för den som har ett genuint intresse av att utveckla sig själv, så finns det inga nackdelar med att gå kursen. Från andra röster kan kritik röra vissa handledare, att de inte beter sig på det sätt som förväntas av dem.

Aktiviteter Stockholm

Som rikets största stad och landets största stad finns det ett enormt utbud av aktiviteter i Stockholm för den som vill roa sig. Födelsedagar, svensexor, möhippor, företagskonferenser är bara några exempel på när grupper av vänner och bekanta vill ut och göra någon typ av aktivitet tillsammans. 

Uppskattningsvis kommer ungefär 15 miljoner utländska turister till Sverige varje år. De kommer från världens alla olika hörn och länder och de tre vanligaste nationaliteterna är faktiskt också de tre folkrikaste i världen. Om det är en slump eller inte är oklart men Indien, Kina och USA är de vanligaste passen bland de utländska turisterna som strosar runt i Stockholm. 

Turistaktiviteter i Stockholm

De flesta turister som kommer till Stockholm slås av den natursköna miljön i vår huvudstad. Alla öar, broar och allt vatten inne i själva staden ger staden en behaglig och harmonisk touch. Många parker och platser för pickning eller en glass i solen på klippor med fin utsikt finns det gott om. Massor av olika båtturer kan ta besökarna ut i Skärgården och man behöver heller inte åka särskilt långt. 

Fjäderholmarna är skärgårdens första anhalt bara tjugo minuter från Nybroviken och en dryg timme senare är man i Vaxholm om väljer att hoppa på en sådan tur. Stadsvandringar inne i Gamla Satan runt Slottet med Riksdagshuset, Riddarholmen och Stadshuset är andra välbesökta byggnader. Många hänförs också av alla de muséer som finns, Vasamuseet och Skansen är de överlägset mest besökta. Även nöjesfältet Gröna Lund är högt på upp listan med åkattraktioner och konserter. 

Populära aktiviteter för personer boendes i Stockholm 

Födelsedagar, svensexor, möhippor, företagskonferenser är bara några exempel på när grupper av vänner och bekanta vill ut och göra någon typ av aktivitet tillsammans. Som boendes i Stockholm har man säkert sett de flesta av turistattraktionerna någon gång och vill därför istället ägna sig åt något lite mer specifikt. Diverse eventbyråer erbjuder bra paketpriser och heldagsevenemang med flera aktiviteter, några exempel på dessa är:

 • Våghalsiga som involverar flygplan, fallskärmar och höga hopp
 • Sportrelaterade, både att utöva och att gå och titta på
 • Motorrelaterade såsom gokart, jetski, båtar, motorcross
 • Turistande liks bussturer, stadsvandringar, museum eller båtturer
 • Lugnare, spa och massage och olika behandlingar

Kontor via Hive Workspace

I likhet med många andra platser för coworking så erbjuder Hive Workspace sina medlemmar ett flertal olika mötesrum och mötesmöjligheter. Det är här som nätverket byggs, konferenserna hålls och de viktiga mötena kan genomföras.

Kontorslounge

Välkommen till loungen. Denna yta är lite av pulsen och den kreativa ådra som genomsyrar sättet att arbete med coworking. Ta en fika, sätt er ner och umgås. Ett lätt sätt att hålla mötet på. Men samtidigt kanske lite för offentligt för vissa. Med bar och café är det en plats att utnyttja för lättsamma träffar. En lounge hos Hive Workspace rymmer ca 150 personer. Det går att använda mikrofoner, högtalare, projektorer m.m för att skapa rätt kommunikationsmöjlighet.

Utbildningsrummen

Dessa rum rymmer upp till 40 personer och är speciellt utformade för utbildning och föreläsningar. Här finns projektor, högtalare och inredningen och är inredda i klassisk ”skolsittning”.

Coaching och mötesrum

Dessa rum är de allra minsta. Passar utmärkt för enskilt samtal, coachning eller mindre personalmöten. Rummen passar för upp till fyra personer och är mjukt och avslappnat inredda. Här är det mer personligt och varmt i förhållande till utbildningsrummen.

Vill du se kontorslokalerna i Göteborg?

Nyfiken på hur lokalerna ser ut hos Hive Workspace? Företaget visar gärna upp sina lokaler både för de som funderar på att bli medlemmar och företag som gärna hyr lokaler för styrelsemöten och liknande. Genom att kontakta företaget via mail eller meddelande via hemsida kommer de att återkomma med passande tider. Kom ihåg att markera om visning önskas i Göteborg, Stockholm eller Örebro.

Coworking i Göteborg – Så fungerar det

Hive Workspace erbjuder coworking för sina medlemmar. Det betyder att det erbjuds en flexibel arbetsplats som lätt kan växlas upp, eller ner, beroende på företagets storlek. På denna punkt liknar det därmed ett smidigt företagshotell. Det som är unikt för coworking är istället att nätverk och service står i fokus. Här möts företagare från flera olika branscher och jobbar under samma tak. Via kreativ miljö och tydliga nätverksmöjligheter skapas samarbeten och vägar framåt.

Nätverkandet handlar inte enbart om att äta, fika och umgås på arbetstid utan det anordnas även löpande event där medlemmarna kan träffas och umgås på ett lättsammare sätt. Ett nytt sätt att arbeta, ett nytt sätt att se på nätverkande. Ett nytt sätt att driva företag – i en ny och modernare företagsform.

Tandläkare i Stockholm: Solna Dental

I en serie över olika privata tandläkare i Stockholm har turen kommit till Solna Dental. Vad erbjuder de för tjänster och vad har deras kunder för åsikter om dem?

Verksamheten startade i stadsdelen Huvudsta och har sedan expanderat med ytterligare en mottagning i Arenastaden. I likhet med andra tandläkare i Stockholm erbjuds en rad olika behandlingar och självklart den återkommande årliga kontrollen som utförs för att upptäcka karies och andra problem. Det som skiljer företaget från många andra är däremot tillgängligheten.

Akuttid inom 24 timmar

Löftet är här att erbjuda akuttider inom 24 timmar. Detta är tider som antingen bokas direkt på hemsidan eller genom kontakt via telefon eller mail. Akuttid innebär att en tandläkare genomför åtgärder så att man inte behöver ha kraftig smärta. Däremot betyder det inte nödvändigtvis att alla problem kan åtgärdas direkt. Mer avancerade ingrepp kan planeras in senare eftersom akuttiden primärt är att ta bort de värsta problemen. Någon drop-in möjlighet finns däremot inte utan bokning måste alltid ske.

Öppettider

Mottagningen har öppet måndagar till tisdagar 8 – 18, onsdag tilltorsdag 8 – 17 och fredag 8 – 13. Däremot är det inte helgöppet. Önskas tandvård riktigt tidigt på morgonen, sent på kvällen eller på helger får man helt enkelt vända sig till en annan tandläkare i Stockholm.

Adress:

Arenatandläkarna – Evenemangsgatan 16

Huvudstatandläkarna – Krysshammarvägen 10

Webbadress – Mer info kan hittas på www.solnadental.se  Här hittas även kontaktinformation till de två klinikerna och bokningsmöjlighet.

Goda omdömen

Pris och öppettider är viktigt – men bemötandet är det viktigaste. Det är i alla fall vad som främst lyfts fram i recensioner och betyg när det kommer till tjänsteföretag och vårdföretag. Så, vilka betyg och omdömen hittas om tandläkaren i Solna på nätet?  (statistik från feb. 2020)

 • RECO 4,7/5

På recensionssidan RECO hittar vi 65 recensioner. Vid varje recension lämnas ett betyg och det genomsnittliga betyget är 4,7 vilket är mycket bra.

 • se 4,7/5

Även på Varden.se har ett betyg lämnats på 4,7. Däremot är det bara 8 som lämnat recension här.

 • Facebook 4,8/5

På Facebook har 44 personer valt att göra sin röst hörd. Det genomsnittliga betyget är 4,8.

Generellt får alltså Solna Dental ett mycket bra betyg från sina kunder vilket återspeglas i gott betyg på flera olika webbplatser.

Finns det hemlarm utan abonnemang?

Det finns idag ett stort antal företag som du kan vända dig till för att skaffa information om olika typer av hemlarm. En fråga du bör ställa dig är om du vill köpa in din egen larmutrustning som en engångskostnad. En annan fråga är om du vill hyra din utrustning och genom ett abonnemang få del av ett antal tjänster kopplade till larmet.

Hemlarm utan abonnemang

Larmet går relativt enkelt att installera på egen hand. De trådlösa varianterna går att installera utan att dra kablar och göra ingrepp på väggar eller i taket. Den totala kostnaden innefattar då endast utrustningen. Vill du ha tillgång till övriga tjänster kopplade till ditt larm kan det betyda extra utgifter. Ta reda på vad som gäller för just ditt larm och vad det kostar med till exempel en väktarutryckning.

Ett larm utan abonnemang kan som sagt omfatta väldigt olika typ av kringtjänster, så det gäller att kolla noga vad som ingår. Ingår larm vid strömavbrott och rökutveckling? Vad ligger på ditt ansvar om larmet går och vad sköter larmföretaget om? Ansvarsfrågan är viktig att tydliggöra.

Hemlarm med abonnemang

Skriver du avtal om ett larm med abonnemang får du en paketlösning på ett helt annat sätt. Du äger inte din larmutrustning utan hyr den av larmföretaget. Du får utrustningen inmonterad av personer som har god erfarenhet av larm. De vet hur det ska placeras för att få ut optimal effekt.

I abonnemanget ingår support, felsökning och reparation av din utrustning. Övriga tjänster som till exempel väktarutryckning och genomsökning av bostaden kan variera mellan olika företag. Kolla upp vad som ingår när det handlar om väktare men även händelser som brand, elavbrott eller hot i hemmet.

Ska man välja ett hemlarm med eller utan abonnemang?

Det handlar mycket om ifall du bor i lägenhet, radhus eller villa och i vilket område du bor. Flera larmföretag erbjuder tester på sina hemsidor som kan ge dig vägledning hur du ska tänka. Att skydda din bostad och säkra din trygghet i hemmet handlar om så många fler faktorer än endast kronor och ören. Ett bra sätt är att prata med olika företag och eventuellt boka in hembesök för att ta reda på vad just du behöver och tycker är värt att betala för-

Sida 1 av 4

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén